Από τις τρείς βασικές ποιοτικές κατηγορίες επιτραπέζιων έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή και βρίσκονται στο στάδιο της ζύμωσης/ επεξεργασίας οι Χαλκιδικής και οι Κονσερβολιές (πράσινα και μαύρα). Μάλιστα, είναι η εποχή των δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους αγοραστές και ιδίως με τις μεγάλες αλυσίδες διανομής/ λιανικής, που, σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν την κερδοφορία και την πορεία του προϊόντος.
Η Καλαμών/Καλαμάτας κοντεύει να ολοκληρώσει το στάδιο της συγκομιδής, σε μια χρονιά με μειωμένη παραγωγή και τιμές να έχουν βυθιστεί και να παραμένουν στα επίπεδα του 0,60-0,70 τα 200 τεμ/κιλό. Μία μικρή ανάκαμψη διήρκεσε ελάχιστα και περιορίστηκε στα ψιλά μεγέθη περυσινής εσοδείας.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΜΠΟΥΝΗΣ
Olivenews.gr