Μιλώντας για ασφάλεια τροφίμου και κατευθυνόμενοι στην αγροτική παραγωγή το πρώτο πράγμα που μας περνά απ’ το μυαλό δεν είναι άλλο από τα φυτοφάρμακα. Γιατί στα φυτοφάρμακα;

Οι τιμές να προσπαθούν να κατοχυρώσουν υψηλότερα επίπεδα, όμως οι ποσότητες που υπερβαίνουν το φράγμα των 3,0 €/κιλό είναι μικρές παρτίδες των λίγων βυτίων.

 

Ποιοι παράγοντες ευνοούν τον σχηματισμό υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα αγροτικά προϊόντα απο τους ψεκασμούς και τι πρέπει να προσέχουν οι παραγωγοί-επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων για να αποφευχθεί η υπολειμματικότητα μετά τη συγκομιδή;  

Οι θερμοκρασίες όλο και μειώνονται με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να αισθάνονται φόβο και άγχος όσον αφορά τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν στην ελιά.

Προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου έχουν οι δικαιούχοι για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

 

Τα κλαδιά του κλαδέματος, αντί να τα καίμε, μπορούμε να τα θρυμματίζουμε και να τα ενσωματώνουμε στο έδαφος αλλά και με την κομποστοποίηση που δίνει ένα ακόμα καλύτερο υλικό. Επίσης μπορούν να κομποστοποιούμε ό,τι οργανικά υλικά υπάρχουν διαθέσιμα στην περιοχή. Θα μπορούσε να είναι τα υπολείμματα ενός ελαιουργείου, μιας οινοποιητικής ή κτηνοτροφικής μονάδας.

Όπως όλοι οι τομείς, έτσι και η ελιά μας δοκιμάζεται σε δύσκολους καιρούς και προσπαθεί να βγει νικήτρια στη μάχη μεταξύ παραγωγού και αλυσίδων διανομής.

Παρακάτω αναγράφονται στατιστικά που αφορούν την πρόοδο της παραγωγή του ελαιολάδου τόσο τις τελευταίες δεκαετίες όσο και τις σεζόν 2019/2020. Πως προβλέπεται η παραγωγή για το έτος καλλιέργειας 2020/2021, όσον αφορά τον παραγωγό και την χώρα; 

Μια δύσκολη χρονιά τελειώνει. Η υγειονομική κρίση και οι επιπτώσεις της σημάδεψαν τη ζωή μας.
Ελπίζουμε το 2021 να είναι ένας καλύτερος χρόνος για όλους.
Με Υγεία, Χαρά και Δημιουργία.

 

Οι "Δρόμοι της Ελιάς" μέχρι σήμερα έχουν διανύσει μια πορεία 160.000 χλμ. για τον διαπολιτισμικό διάλογο σε περισσότερες από 25 χώρες καταγράφοντας και προβάλλοντας αυτή την διαχρονική πολιτιστική παρακαταθήκη: τον πολιτισμό της ελιάς, κομμάτι του μεσογειακού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Επισκεφθείτε μας,
καλέστε μας να συζητήσουμε
ή στείλτε μας το μήνυμά σας!
Eπικοινωνία
E
E

ΝΕΟΧΩΡΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Copyright © 2021 OLIVE QUALITY CENTER
Design IOULIA VITTOU