Στην 4Ε μετέχουν 60 επιστήμονες από όλα τα γνωστικά αντικείμενα με βασικό σκοπό τη διεπιστημονική συνεργασία για την προστασία, ανάπτυξη, προώθηση του ελαιοκομικού τομέα επιδιώκοντας τη συγκρότηση ενός αξιόπιστου θεσμικού πόλου για τη χάραξη εθνικής ελαϊκής στρατηγικής.
Μέλος της 4Ε αποτελεί και ο επιστημονικός σύμβουλος της επιχείρησής μας, Κέντρο Ποιότητας της Ελιάς, Δημήτριος Σκόνδρας.

Οι τιμές να προσπαθούν να κατοχυρώσουν υψηλότερα επίπεδα, όμως οι ποσότητες που υπερβαίνουν το φράγμα των 3,0 €/κιλό είναι μικρές παρτίδες των λίγων βυτίων.

 

Οι θερμοκρασίες όλο και μειώνονται με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να αισθάνονται φόβο και άγχος όσον αφορά τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν στην ελιά.

Τα κλαδιά του κλαδέματος, αντί να τα καίμε, μπορούμε να τα θρυμματίζουμε και να τα ενσωματώνουμε στο έδαφος αλλά και με την κομποστοποίηση που δίνει ένα ακόμα καλύτερο υλικό. Επίσης μπορούν να κομποστοποιούμε ό,τι οργανικά υλικά υπάρχουν διαθέσιμα στην περιοχή. Θα μπορούσε να είναι τα υπολείμματα ενός ελαιουργείου, μιας οινοποιητικής ή κτηνοτροφικής μονάδας.

Παρακάτω αναγράφονται στατιστικά που αφορούν την πρόοδο της παραγωγή του ελαιολάδου τόσο τις τελευταίες δεκαετίες όσο και τις σεζόν 2019/2020. Πως προβλέπεται η παραγωγή για το έτος καλλιέργειας 2020/2021, όσον αφορά τον παραγωγό και την χώρα; 

Μια δύσκολη χρονιά τελειώνει. Η υγειονομική κρίση και οι επιπτώσεις της σημάδεψαν τη ζωή μας.
Ελπίζουμε το 2021 να είναι ένας καλύτερος χρόνος για όλους.
Με Υγεία, Χαρά και Δημιουργία.

 

Οι "Δρόμοι της Ελιάς" μέχρι σήμερα έχουν διανύσει μια πορεία 160.000 χλμ. για τον διαπολιτισμικό διάλογο σε περισσότερες από 25 χώρες καταγράφοντας και προβάλλοντας αυτή την διαχρονική πολιτιστική παρακαταθήκη: τον πολιτισμό της ελιάς, κομμάτι του μεσογειακού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Επισκεφθείτε μας,
καλέστε μας να συζητήσουμε
ή στείλτε μας το μήνυμά σας!
Eπικοινωνία
E
E

ΝΕΟΧΩΡΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Copyright © 2024 OLIVE QUALITY CENTER
Design IOULIA VITTOU