Οι θερμοκρασίες όλο και μειώνονται με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να αισθάνονται φόβο και άγχος όσον αφορά τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν στην ελιά.
Τα κλαδιά του κλαδέματος, αντί να τα καίμε, μπορούμε να τα θρυμματίζουμε και να τα ενσωματώνουμε στο έδαφος αλλά και με την κομποστοποίηση που δίνει ένα ακόμα καλύτερο υλικό. Επίσης μπορούν να κομποστοποιούμε ό,τι οργανικά υλικά υπάρχουν διαθέσιμα στην περιοχή. Θα μπορούσε να είναι τα υπολείμματα ενός ελαιουργείου, μιας οινοποιητικής ή κτηνοτροφικής μονάδας.